Tiramisu

Laciho recept


INGREDIENCIE

175 ml. káva silná ! vychladnutá !
25 ml. rum -
4 ks vajíčka -
150 g. práškový cukor -
400 g. mascarpone na každý pohár cca jedna č.l.
24 ks. piškóty dlhé na každý pohár 4 ks.
? - kakao -

Poznámky

SUROVINY pre 6 whisky pohárov
Pred podávaním nehať poháre pár hodín v chladničke

Predpríprava

Do vychladnutej kávy pridaj RUM
Oddeliť žĺtka od bielok
do 1. misy dať 2 bielka
do 2. misy dať 4 žĺtka

Krém

1
1. misa - Bielka
bielka vyšlahať mixérom na sneh
2
2. misa - Žĺtka
premišať mixérom na nízkých otáčkach
3
2. misa - Žĺtka
Pridať práškový cukor, premišať
mixérom na nízkých otáčkach
4
2. misa - Žĺtka
Pridať mascarpone, premišať
mixérom na nízkých otáčkach
5
2. misa - Žĺtka
ručne vmiešať (jemne pomaly)
sneh z 1. misy

Chystanie pohárov

6
Vložiť na spodok 1 ks piškót
(zlomený na 2 polovice)
7
Vložiť na stojato 2 ks celé piškóty
8
Pokropiť piškóty 1,5 p.l. kávy
9
Zakryť 2 p.l. krémom
10
Vložiť 1 ks piškót
(zlomený na 2 polovice)
11
Pokropiť piškóty 1,5 p.l. kávy
12
Zakryť 2 p.l. krémom
13
Pokropiť stojace piškóty
zvyškom kávy
14
Posypať vrch kakaom
cez sitko, cca 1 č.l. na pohár